Βιογραφικό

“You Deserve to Feel Great.”

⁨Σπύρος Δερμετζόγλου

Ψυχολόγος Msc - Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Σπούδασα Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Northampton και απέκτησα το μεταπτυχιακό μου Msc in analytical and applied psychology του University Of London (αναλυτική και εφαρμοσμένη ψυχολογία) πάνω στην αναλυτική ψυχολογία και μοντέλα πρόβλεψης συμπεριφορας μέσω μηχανικής μάθησης.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία  μέσω του Πανεπιστημίου Pearson.

Τέλος, εκπαιδεύoμαι στην προσέγγισή της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, στο  ινστιτούτο Σύγχρονα Αμφιαράεια, με έδρα την Αθήνα.

Ομιλώ την Ισπανική και Αγγλική γλώσσα.

Με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου

Η προσέγγιση μου

Η συνθετική ψυχοθεραπεία συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις(π.χ. ψυχοδυναμική, προσωποκεντρική, γνωστικοσυμπεριφοριστική, συστημική κ.ά), ώστε να υπάρχει επιτυχής παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης (διανοητικό, ψυχοσωματικό, συναισθηματικό, συμπεριφορικό, διαπροσωπικό).

Κάθε άτομο είναι ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών, εμπειριών, αναγκών και γι’ αυτό καμία μεμονωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση δεν ταιριάζει σε όλους και για όλα τα είδη ψυχολογικών δυσκολιών.

Έτσι η συνθετική ψυχοθεραπεία προωθεί μια ολιστική κι εξατομικευμένη προσέγγιση των ψυχολογικών δυσκολιών, από τη βιολογική βάση της συμπεριφοράς ως την πνευματική ανάπτυξη.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της είναι επομένως η ευελιξία και η δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες και επιθυμίες του κάθε ατόμου.  Επίσης, μπορεί άνετα να συνδυάσει παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ή εναλλακτικές προσεγγίσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως η μοναδική προσέγγιση μιας θεραπευτικής διαδικασίας, είτε ως συνέχεια / συμπλήρωμα μιας άλλης βασικής προσέγγισης.  Είναι αποτελεσματική τόσο στη βραχεία όσο και στην πιο μακροπρόθεσμη  συμβουλευτική /ψυχοθεραπεία.

Επικοινωνία

Συμπλήρωσε την φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Τηλέφωνο

+30 690 668 3416

Email
info@psychange.gr
Online συνεδρίες
& κατ’ οίκον
Κλείσε το ραντεβού σου από όπου και αν βρίσκεσαι
Διάρκεια συνεδρίας
50' λεπτά
Ωράριο εργασίας
Καθημερινά 15:00 - 00:00